Ingredience na 1 misku majonézy
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 100 ml bílého krémového jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje (nebo jiného neutrální chuti)
- 2 až 3 lžíce octa – dala jsem bílý vinný
- 1 malá zarovnaná lžička plnotučné hořčice
- Sůl, pepř
Postup
-
Všechny ingredience dejte do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte do zcela hladké krémové konzistence.
-
Dle situace dolaďte chuť solí, případně octem. Pokud chcete krémovější konzistenci, můžete přilít trochu oleje, pro méně tučnou variantu několik lžic tekutiny, např. mléka.
TIP č. 1
Pokud chcete majonéze dodat malinko výraznější barvu, skvěle poslouží kurkuma. Já jsem použila tuto kurkumu a dala jsem ji jen špetku. V tomto případě méně je více.🙂
TIP č. 2
Tento recept je základní. S majonézou si můžete nadále vyhrát. Stačí do ní přidat na drobno nakrájené kyselé okurky, cibulku, malinko cukru a případně i kapary. Vyrobíte si tak domácí tatarku.
> ☝️Když byla řeč o těstovinovém salátu, doporučuji vyzkoušet tento Těstovinový salát s mozzarellou a krémovým avokádovým dresinkem.