Vývar s brokolicí a domácími petrželovými knedlíčky
![Domácí knedlíčky do polévky](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/vyvar-s-brokolici-a-domacimi-petrzelovymi-knedlicky-head-1024x768.jpg)
Rychlý a jednoduchý recept, jak elegantně zapojit do polévky brokolici a domácí knedlíčky. Rozvařené brokolici a chuťově nudným zavářkám odzvonilo. 😀
Domácí bramborové knedlíky od babičky
![Domácí bramborový knedlík](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/bramborove-knedliky-head-1024x768.jpg)
Vyzkoušený a osvědčený recept na bramborové knedlíky. Domácí knedlíky mají jedinečnou chuť a jejich příprava není vůbec složitá. S pečeným masem a špenátem jsou prověřenou klasikou.
Jasmínová rýže s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem
![Hovězí maso rizoto](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/jasminova-ryze-s-masem-cibulkou-hraskem-head-1024x768.jpg)
Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.
Omeleta se žampiony a sýrem
![Vaječná omeleta se žampiony recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/omeleta-se-zampiony-a-syrem-head-1024x768.jpg)
Pár vajec se v lednici vždycky najde a ty mohou být skvělým základem pro kyprou a vláčnou omeletu mnoha variant. Zkuste verzi s orestovanými žampiony a výrazným sýrem.
Rýžový salát s vejci a čerstvou zeleninou
![Co s uvařenou rýží](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/ryzovy-salat-s-vejci-a-cerstvou-zeleninou-head-1024x768.jpg)
Kdo má rád zeleninu, je salát vždy dobrý nápad. Co když ale chceme, aby více zasytil? Výborné je přidat rýži, vejce a svěží domácí zálivku!
Makový tvarožník – vláčný a bez lepku
![Moučník s mákem a tvarohem bez lepku](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/makovy-tvaroznik-bez-lepku-head-1024x768.jpg)
Variace na jednoduchý dezert ze 2 tvarohů. Ingredience, která v tomto případě vyniká je mák. Výsledkem je vláčný dezert, který poskytuje zajímavou porci bílkovin.
Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy
![Krůtí maso recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/kruti-karbanatky-z-trouby-head-1024x768.jpg)
Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
Marinované kuřecí maso pečené v troubě
![Marinované kuřecí maso](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/kureci-maso-v-marinade-pecene-v-troube-head-1024x742.jpg)
S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Velikonoční jidáše ze špaldové mouky
![Jidáše recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/velikonocni-jidase-head-1024x768.jpg)
Jidáše jsou tradiční sladké velikonoční pečivo, které se po upečení potírá zdraví prospěšným medem. Nejčastěji se motají z provazů těsta do různých tvarů. Mohou mít ale i tvar ptáčků a přivolávat tak jaro.
Zapečený camembert
![Camembert recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/zapeceny-camembert-head-1024x768.jpg)
Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Hanácký salát
![Hanácký salát s jogurtem](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/hanacky-salat-head-1024x795.jpg)
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Jablečný koláč z křehkého mrkvového těsta
![Mrkvové těsto na koláč](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/jablecny-kolac-krehke-mrkvove-testo-head-1024x768.jpg)
Koláče z křehkých těst jsou obecně velmi atraktivní. Často ale obsahují velké množství cukru. Ono to jde ale i bez něj. Křehké těsto s mrkví a jablečnou náplní zajistí dostatečnou a přirozenou sladkost. A báječnou chuť!
Pečené papriky plněné květákovo – sýrovou směsí
![Červené papriky zapečené se sýrem](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/pecene-papriky-plnene-zeleninovo-syrovou-smesi-head-1024x768.jpg)
Do paprik se dá napěchovat kdeco. Maso, sýry, obiloviny, luštěniny, ale také další zelenina. Třeba květák. Když se doplní čerstvým i vyzrálým sýrem, je o šťavnatou náplň postaráno.
Lívance s pohankovou moukou, dušenými hruškami a skořicí
![Kynuté lívance s hruškami](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/celozrnne-livance-s-dusenymi-hruskami-head-1024x768.jpg)
Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Pikantní pomazánka na topinky z fazolí Adzuki
![Zdravá pomazánka z fazolí](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/pomazanka-na-topinky-adzuki-head-1024x759.jpg)
Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Fazole adzuki s rajčaty, česnekem a bylinkami
![Fazole adzuki recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/fazole-adzuki-s-rajcaty-head-1024x768.jpg)
Fazole adzuki patří mezi nutričně velmi zajímavé luštěniny. Pokrmům dodají bohatou porci bílkovin i vlákniny. Výborně chutnají v kombinaci s rajčaty, česnekem, bylinkami a rýží. V rámci pestrosti jídelníčku se rozhodně vyplatí je pravidelně zařadit.
Hrníčková bábovka s cizrnovou moukou a kakaem
![Cizrnová mouka recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/hrnickova-babovka-s-cizrnovou-moukou-a-kakaem-head-1024x768.jpg)
Cizrnová mouka je výborným a praktickým pomocníkem v moderní kuchyni. Jednoduše ji lze zapojit i při přípravě bábovky. Hrníčková verze celou práci usnadňuje.
Gulášová polévka s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou
![Gulášovka s hovězím a paprikou](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/gulasova-polevka-s-hovezim-masem-a-cervenou-paprikou-head-1024x768.jpg)
Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.
Salát s pečenými paprikami a ricottou
![Zeleninový salát s ricottou](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/salat-pecene-papriky-ricotta-head-1024x768.jpg)
Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Vaječné muffiny se sýrem a rukolou
![Vaječné muffiny se sýrem](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/vajecne-muffiny-se-syrem-a-rukolou-head-1024x768.jpg)
Máte chuť dát si ke snídani vejce? A nechce stát u pánve? A máte chuť si snídani z vajec zabalit na cestu s sebou do krabičky? Zkuste vaječné muffiny. Velmi praktická záležitost 🙂