Vege lasagně – jednoduché na přípravu, bez masa, bez lepku

Jak udělat lasagně bez masa

Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná “zdravá” alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂

Celestýnské nudle do polévky – atraktivní alternativa nudlí

Jak udělat celestýnské nudle

Tradiční vložka do čirých polévek a vývarů, kterou raz dva připravíte na pánvi. Obrovskou výhodou domácí přípravy je možnost zvolit pokaždé jiný druh mouky či jejich kombinace. Celestýnské nudle lze pohodlně připravit také v bezlepkové verzi.

Bryndzová pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

Pomazánka z bryndzy

Výrazná bryndza se perfektně hodí jako základ rychlé pomazánky. Jogurt zjemní její chuť a vyladí konzistenci. Jarní cibulka dodá strukturu, koření šmrnc a barvu. Vynikající na čerstvém chlebu či moderních celozrnných knackebrotech.

Sendvič s omeletou – vláčný a praktický na cestu

Sandwich s vaječnou omeletou

Vláčný sendvič, ze kterého nic neteče ani nevypadává. Zelenina je zapečená v atraktivní omeletě. Naskládaná omeleta mezi 2 plátky chleba vyřeší rychlý oběd nebo svačinu do krabičky. Geniálně praktické, rychlé a snadné na přípravu.

Zapečený květák ve stylu francouzských brambor

Co s květákem

Atraktivní jídlo z jednoho pekáče inspirované francouzskými bramborami. Celá velká hlávka květáku zapadne natotata. Vejce a kvalitní šunka dodají sytost, smetana vláčnost. Chuť a barva skvěle vyladěná díky voňavému koření.

Mrkvový dort na plech – jednoduchý na přípravu

Moučník na plech s mrkví

Atraktivní a vláčný moučník inspirovaný mrkvovým dortem. Praktická verze “na plech” je rychlá a jednoduchá na přípravu. Zvládne i začátečník. Základ vyladěného krému tvoří božské Mascarpone v kombinaci se zakysanou smetanou. Mňam!