Fazole je samozřejmě nejlepší uvařit podomácku ze základní suroviny. Klasické bílé fazole je ale nutné předem namáčet a jejich vaření také zabere nějaký ten čas. A ten občas není. Chcete jídlo nejlépe teď hned, maximálně do 15 minut. V tu chvíli je dobré vytáhnout ze zásob už hotové fazole v rajčatové omáčce, spojit je s několika dalšími ingrediencemi a dílo je za chvíli hotovo.
Co se týče luštěnin, měli bychom je do jídelníčku zařazovat častěji, to ale neznamená sníst na posezení vrchovatou mísu fazolí s rozkrájenou klobásou. Méně je více. Fazole jsou proto v receptu doplněné o cuketu, která je lehká, nekalorická, plná vlákniny a krásně na sebe naváže okolní chutě.
Na 2 porce budete potřebovat
- 1 plechovku bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 malou cuketu
- 1 cibuli
- 80 g farmářské šunky (nebo kvalitní slaninu nebo kvalitní klobásu Chorizo)
- Olivový olej nebo máslo Ghí
- Na dochucení sůl, pepř, kari koření
- Lahůdkovou cibuli včetně natě na ozdobu
Postup
- Cibuli a šunku nakrájejte na kostičky, cuketu na menší kousky.
- Cibuli se šunkou restujte na olivovém oleji, když chytnou barvu, přidejte cuketu a pár minut dále restujte. Ochuťte solí, pepřem, kari kořením. Může být i červená kari pasta.
- Vlijte fazole a společně pár minut prohřejte. Na talíři dozdobte čerstvou lahůdkovou cibulkou včetně natě.
Syté jídlo, bohaté na vlákninu, připravené rychlostí blesku 🙂