Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení
Uvařenou cizrnu rozsekejte na jemno spolu s vločkami, moukou a vejcem. Hmota nemá být zcela hladká, naopak jemná struktura je žádoucí…
Zakomponujte ostatní ingredience jako cibulka, česnek, oolej nebo máslo Ghí. Pokud nespěcháte, vyplatí se cibulku nebo cibuli předem orestovat…
Směs dostatečně ochuťte. Doporučuji směs výrazného koření, které se hodí na orientální kuchyni. Já používám koření VEGE MASALA.
Směs nechte vychladnout, můžete ji i na chvíli dát do mrazáku. Když směs ztuhne, kuličky jdou lépe tvarovat. Mně to vyšlo na 18 kuliček…Opečte je do zlatova. Na sucho to není úplně ono. Můžete je osmažit nebo upéct v horkovzdušné fritéze.
Pokud si rádi hrajete s chutěmi a chcete z obyčejný ingrediencí vykouzlit dokonalá jídla, doporučuji mrknout na stránky www.davidkovokoreni.cz 💛
Sdílet recept myšičky na: