Polévka z pečené mrkve a paprik

Předem upečené papriky a mrkev dodají této jednoduché krémové polévce výraznější chuť. Příprava je extra snadná, výsledek výborný!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Krémové polévky jsou ideální jak pro rychlé vaření pro jednoho, tak pro velké rodinné vaření. Můžete totiž obsah rozdělit a část nechat “jemnou” pro děti, část zase můžete rozdivočit výrazným kořením, chilli, parmazánem či opečenými semínky.

Dětem často porci polévky doplňuji o žloutek, ricottu nebo lžičku oleje lisovaného za studena…

Ingredience

  • 3 červené papriky
  • 600 g mrkve
  • 1 cibuli
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě namletý pepř
  • Balzamikový krém
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, petržel, koriandr, oregano)
  • Chilli
  • Zeleninový vývar
  • Krátce orestovaná cukrová kukuřice k podávání

Postup

  1. Troubu rozpálím na 220 stupňů. Papriky a cibuli rozkrojím na půlky, mrkev nakrájím na špalíky. Pokapu olivovým olejem a peču cca 35 minut.
  2. Z paprik sundám slupku, odstraním jádřinec a stopku. Spolu s mrkví a cibulí dám papriky do hrnce a zaliju vývarem tak, aby zelenina byla akorát ponořená. Osolím, opepřím, přidám bylinky a dle chuti chilli. Krátce provařím.
  3. Rozmixuji na hladký krém a doředím vývarem do ideální konzistence. Chuť dolaďím balsamikovým krémem a čerstvou bazalkou. Jednotlivé porce doplním o krátce orestovanou kukuřici.

> ☝️Krémová polévka může být nejen ze zeleniny. Doporučuji vyzkoušet krémovou polévku z bílých fazolí a zeleniny. 🐭

Ať se vám polévky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky