Recept

Proteinové těstoviny s brokolicí, kuřecím masem a ranch dresinkem

Syté a výživné těstoviny s bohatou porcí brokolice a opečeného marinovaného masa. Vše zalité chuťově vyladěným domácím ranch dresinkem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jako základ tohoto jídla můžete použít těstoviny, které vám vyhovují. Běžně seženete luštěninové, různé bezlepkové pohankové či rýžové a tak dále. Já jsem teď konkrétně sáhla po bezlepkových hráškových těstovinách. 🙂

Množství jednotlivých ingrediencí neuvádím z toho důvodu, že to nemá vliv na výsledek. Záleží jen na vašem výživovém stylu a na tom, zda chcete mít na talíři více těstovin, zeleniny nebo masa.🙂

 Ingredience

  • Proteinové nebo luštěninové těstoviny (já jsem použila hráškovo-cuketové rigatoni)
  • Kuřecí prsní řízky
  • Brokolice
  • Mražená kukuřice
  • Olivový olej
  • Na marinádu 1 vejce, cca 1 dcl oleje, sůl, pepř, oblíbená směs koření

Na dresink

  • 1 zakysaná smetana
  • 200 ml podmáslí
  • 3 lžíce kvalitní majonézy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • Česnek (čerstvý nebo sušený česnek)
  • Sůl, pepř
  • Kopr, petrželka

Dresink pak můžete vyladit dalšími ingrediencemi, pokud je máte doma. Je to např. hořčičný prášek, worcestrová omáčka, pažitka.

  1. Nejdříve si naložím kuřecí maso do marinády. Vejce smíchám s olejem, s troškou bramborového škrobu a ochutím. Někdy jen solí a pepřem, jindy bylinkovou solí nebo grilovacím kořením, skvělou chuť také dodá kvalitní sojová omáčka. Kuřecí prsa rozříznu podélně, aby nebyla příliš vysoká. Promíchám je důkladně s marinádou a nechám v uzavřené dóze marinovat alespoň pár hodin nebo přes noc.
  2. Těstoviny dám vařit podle návodu. Někdy použiju jen “obyčejné” rýžové těstoviny, jindy zvolím těstoviny, které jsou více alternativní. Hráškovo-cuketové, cizrnové nebo “proteinové těstoviny”.
  3. Na pánvi si z obou stran opeču naložené kousky kuřecího masa. Lze použít grilovací pánev nebo gril
  4. Brokolici umyju, rozdělím na růžičky a ty překrájím na drobnější kousky. Brokolici nevařím, ale pozvolna ji orestuji na pánvi na olivovém oleji tak, aby změkla a lehce se opekla. Ochutím ji solí, pepřem, ke konci opékání přidám i mraženou kukuřici. Té stačí jen pár minut na pánvi a je hotová.
  5. Všechny ingredience na dresink promíchám ručně nebo metličkovým mixérem a dochutím tak, aby byl dresink výrazný a vyhovoval mi.
  6. Teď už jen zkompletuji celé jídlo. Buď vše promíchám dohromady nebo navrstvím do talíře a na závěr přeliju dresinkem. Hotovo!

> ☝️Co zkusit těstoviny bez masa? Skvělé jsou k těstovinám třeba tyto kuličky z fazolí adzuki pečené v troubě.

Ať se vám těstoviny povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky