Když připravuji občerstvení, tak si ráda pohraju s různými pomazánkami. Dají se použít na jednohubky, ale i jako základ na malé chlebíčky, které pak lze dozdobit dle nekonečné fantazie.
Klasikou, která nikdy neurazí a chutná všem, je třeba vajíčková, pomazánka ala bramborový salát, česnekovo-sýrová nebo jemná lososová.
Mě ale baví hodně do pomazánek zapojovat zeleninu nebo luštěniny a vnést do pohoštění trochu zajímavějšího a zdravějšího vzduchu. Baví mě ta otázka “a z čeho to je?”. Fajn, že to není hned předem jasné, protože se vyvaruji předsudkům… Pak si všichni včetně chlapů pochutnávají na mrkvové nebo celerovo-sýrové pomazánce, tofu-brokolicové, čočkové nebo veganské fazolové.
Abych to ale zase nepřehnala, tak tam občas šoupnu nějakou klasiku pro masožrouty. Osvědčila se mi tato jednoduchá pomazánka z čabajky, na které se nedá absolutně nic zkazit a není třeba ji ani nijak zvlášť dochucovat.
Podělte se v komentáři pod receptem, jaká pomazánka u vás doma nejvíce chutná, když děláte třeba nějakou oslavu 🙂
Sdílet recept myšičky na: