Toto rychlé jídlo jsem si velice oblíbila. Nejde o žádné umění, ale o nápad na to, co připravit, když není tolik času :)Základem je zelenina a rýže, co k pokrmu dále doplníte, už je na vaší fantazii. V tomto případě je to vaječná omeleta v paprice, výborné by mohly být i plátky opečeného tofu.
Takhle to zní možná složitě, všechno je to ale raz dva hotové a jídlo výborné 🙂
Dle odborníků na výživu je samozřejmě nejzdravější čerstvá zelenina. Hned na druhém místě je ale zelenina mražená, která může být v některých případech dokonce zdravější než ta čerstvá, která může být plná dusičnanů či napadená plísní. Mražená zelenina podléhá při výrobě přísným pravidlům, kdy od doby sklizně musí být do pár hodin zamražená, aby zůstaly zachovány živiny. Pak ale následuje ten problém, jak se k mražené zelenině chovají samotní distributoři. Pokud ji nechají 3x rozmrznout, tak se už o nějaké kvalitě nedá hovořit. Mraženou zeleninu promněte v prstech, neměla by obsahovat zmrzlé koule, měla by se hezky sypat. V ČR je s tímto problém, v Německu je ta kvalita a správný přístup daleko lepší.
Zvažovala jsem, zda zveřejnit tento recept v období, kdy je kolem nás spousta sezónní zeleniny a já vlastně nabádám k použití té mražené. Ne pokaždé tu čerstvou ale zrovna máme při ruce, ne pokaždé je čas na krájení a všechno to okolo. To se pak hodí v mrazáku sáček kvalitní zeleniny, která jde rovnou na pánev.
Dobrou chuť 🙂
Kamila
Sdílet recept myšičky na: