Ingredience (1 miska směsi)
- 200 g hlívy ústřičné (čistá hmota bez odřezků)
- 120 g menší cukety
- 100 g přírodního tofu
- 1 cibule
- Olivový olej
- Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín, 1 lžíce lahůdkového droždí, může být česnek
Postup
- Všechny ingredience si postupně nasekám v malém robotu na drobno. Pokud bych robot neměla, tak bych hlívu nasekala na drobno, tofu a cuketu bych nastrouhala…
- Na olivovém oleji orestuji do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, pak přidám hlívu a restuji, ochutím pepřem, kmínem. Přidám cuketu a zase pár minut restuji. Kdo chce, může teď přidat i česnek. Osolím, vmíchám tofu a krátce ještě prohřeji a důkladně promíchám. Na závěr přidám asi lžíci lahůdkového droždí.
- Pokud bych směs chtěla ještě více zvláčnit, aby dobře držela na topinkách, kápnu do ní ještě trochu olivového oleje.
- Na sucho opeču topinky, nanesu na ně vychladlou směs a posypu bylinkami. Hotovo!
TIP
Pokud chcete topinek připravit více a nestepovat u topinkovače, je možné je připravit v troubě.👍
> ☝️Mojí oblíbenou směsí na topinky je také topinková směs z fazolí adzuki.I bez masa je tolik možností! 🐭
Ať se vám to povede! 🙂