Tento nápad, jak využít ovesnou kaši vznikl náhodou, když jsem přemýšlela, jak udělat zdravé muffiny, které nebudou mít “jalovou” chuť, budou obsahovat pomalé sacharidy i vlákninu z ovoce a zeleniny.
Moučníky s klasickými ovesnými vločkami dělám pravidelně, osvědčilo se mi ale pro obměnu využít místo vloček různé ochucené myssli s ovocem, oříšky, čokoládou nebo suchou směs na kaši, která je chuťově zajímavá a obsahuje i sušené mléko.
Budete potřebovat
(Na 12 muffinů)
- 80 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou)
- 2 pytlíky snídaňové kaše (120g suché směsi, použila jsem – Ovesnou kaši Dr.Oetker s rakytníkem)
- 2 vejce
- 250 ml vody
- 70 ml řepkového oleje
- 1 jablko (150 g)
- 1 malou mrkev (50 g)
- 50 g přírodního cukru
- 1 bio kypřící prášek do pečiva
- 1/4 lžičky skořice
Postup
- Suchou směs na kaši zalijte hrnkem vody a nechte pár minut nabobtnat.
- Přidejte mouku, ušlehaná vejce s cukrem, olej, na hrubo nastrouhané jablko, na jemno nastrouhanou mrkev a kypřící prášek do pečiva. Pro aromatičtější chuť můžete přidat skořici.
- Směsí naplňte papírové nebo silikonové košíčky. Já používám speciální plech na muffiny, kde jich je přesně 12.
- Pečte na 180 stupňů
Muffiny drží pohromadě, nedrobí, jsou extra vláčné a hutné, takže zasytí a dodají tělu spoustu živin.
Je to pro mě způsob, jak si kaši “zabalit” na cestu.