Špaldové těstoviny s cuketovo-sýrovou omáčkou

Co rychlého k těstovinám? Stačí mít po ruce cuketu, smetanu a vyzrálý sýr. Během pár minut je jídlo na stole.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

U receptů tohoto typu se držím principu “dostatek zeleniny na množství těstovin” a “nepřehánět to se sýrem”. Jídlo je pak syté, přesto dobře stravitelné. Sýry obecně kupuji různé. Občas plátky “light”, kde je třeba velmi vybírat značku, jindy zase tučné vyzrálé sýry, které chutnají k těstovinám a dodávají omáčkám plnou chuť.

Vzpomínám, jak jsem přišla do “sámošky” a za vitrínou “novinka”. Tvrdý nízkotučný sýr s názvem Linie. Já na prodavačku: “Je to dobrý?” Ona: “NE” 🙂

Potřebujete

  • Špaldové těstoviny
  • Menší cukety
  • Smetanu ( klasickou 30% nebo rostlinnou)
  • Cheddar
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, hladkolistou petržel nebo jiné čerstvé bylinky

Postup

  1. Dám vařit těstoviny a mezitím si připravím omáčku. Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky, které orestuji na olivovém oleji na mírném stupni. Ochutím solí, někdy ochutím BIO sypkým zeleninovým bujónem.
  2. Po pár minutách k cuketě přiliju smetanu a přidám nastrouhaný sýr. Volím cheddar, protože se dobře rozpustí a má výraznou chuť. Smetanu používám různou. Někdy klasickou, někdy bezlaktózovou, jindy třeba kokosovou nebo mandlovou.
  3. Promíchám v pánvi s těstovinami a hotovo!

 TIP

Pokud chcete, můžete cuketu udělat na cibulovo – česnekovém základu. Já jsem teď ale zvolila úplně jednoduchou variantu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky