Další variace na těstoviny s tempehem, tentokrát s orestovanou zeleninou a bez smetany. Taktéž chutná a povedená kombinace. Opět se jedná o velice rychlý recept. Tentokrát jsem použila špaldová vřetena, jindy to jsou žitná kolínka, zkusit ale můžete pro změnu i bezlepkové těstoviny, které jsou dnes k sehnání všude.
Budete potřebovat
- Těstoviny (v receptu jsou špaldová vřetena)
- [Tempeh](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tempeh “Tempeh”) (uzený nebo marinovaný – hotový výrobek ze zdravé výživy)
- Olivový olej
- Cuketu (loupat jen velkou “starou” cuketu)
- Rajče (bez slupky)
- Tradiční sojovou omáčku
- Petrželku na ozdobu a dochucení
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu – nerozvařte.
- Cuketu omyjte a nakrájejte na větší kousky. Rajče oloupejte a nakrájejte na kousky. 1. Obojí restujte na olivovém oleji pár minut. Cuketa musí zůstat pevná.
- Tempeh nakrájejte na kostičky a ke konci přidejte k zelenině. Stačí ho prohřát.
- Směs lehce ochuťte tradiční sojovou omáčkou a smíchejte s těstovinami.
Tradiční sojová omáčka je zdravé ochucovadlo. Pokud v regálu vezmete do ruky „něco“, co se jmenuje sojová omáčka a bude to obsahovat ocet, bílé víno, švestková povidla, glutaman sodný, rajský protlak a masové aroma, tak to raději vraťte zpátky 😉 Ne, to nebyl vtip, i takové „sojové omáčky“ jsou k mání …