“Tataráček” z červené řepy

Cílem tohoto receptu je ukázat, že i červená řepa může být fakt super chuťovka. V tomto receptu vám chci také ukázat, že je dobré znát rozdíly mezi octy a používat je správně...Nepoužívejte na vaření a dochucování ocet, který je určený na nakládání a zavařování zeleniny...Vše má svá pravidla...

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo neopřeli. Stačí ji atraktivně "uchopit" a dobře ochutit...

Počet porci: 4

Ingredience

  • 3 červené řepy (uvařené nebo lépe upečené)
  • 1 brambora uvařená ve slupce
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce Balzamikový ocet Bzenecký
  • 1 Červená cibule
  • 2 stroužky  česneku
  • 2 lžičky  Rajčatová pasta (kvalitní protlak)
  • 1 lžička Hořčice
  • 1 lžička  Uzená paprika koření
  • 1 lžíce Sojová omáčka
  •  Sůl
  •  Pepř

Postup

1 krok

Jako první červenou řepu předem uvařte, nebo lépe však upečte celou v troubě. Ať už budete řepu vařit nebo péct, předem ji neloupejte. Pokud byste však hledali rychlé řešení, můžete použít i předvařenou oloupanou řepu, která se dá běžně koupit vakuovaná v obchodech…

2 krok

Řepu nastrouhejte na jemno, uvařenou bramboru takí na jemno a postupně přidejte všechny ostatní ingredience. Cibulku nakrájejte velmi na drobno.

3 krok

Na závěr "tataráček" dochuťte tak, aby vám to vyhovovalo. Můžete přidat chilli, ještě olivový olej navíc nebo zacáknout kromě balsamikového octa i balsamikovým krémem…Celou chuť ale správně oceníte na správných topinkách…Křupavých, potřených česnekem…:)

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...