Těstoviny s cuketovou omáčkou, schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Rychlý a snadný způsob, jak zakomponovat cukety do těstovin. Omáčka hotová raz dva, kterou perfektně vyladí opečená šunka a kvalitní vyzrálý sýr.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když byly děti malé, cuketovou omáčku jsem kvůli nim mixovala do hladka. Teď už ji dělám jinak. Cuketu nastrouhám na jemno, nic nemixuji a na talíři těstoviny ještě doplňuji o kousky opečené šunky nebo pancetty a doladím vyzrálým sýrem. Dohromady skvělé!

Ingredience (cca 4 porce)

  • Těstoviny fusilli (druh dle vašeho stylu, na fotce jsou bezlepkové)
  • 3 střední tvrdší cukety (strouhám na jemno)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
  • Na dochucení sůl, pepř, sypký zeleninový bujón nebo sušené bylinky dle chuti
  • Schwarzwaldská šunka
  • Tvrdý vyzrálý sýr (Grana padano, Gran Moravia, Parmezán atd.)

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, cukety omyju a nastrouhám na jemno.
  2. Zatímco chystám omáčku, dám vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Těstoviny musí zůstat pevné na skus, aby se daly dobře promíchat s omáčkou a nerozpadly se.
  3. V pánvi nechám na olivovém oleji nebo másle Ghí zesklovatět cibuli, přidám prolisovaný stroužek česneku, promíchám a hned přidám nastrouhanou cuketu. Ochutím. Cuketu na pánvi nedusím pod pokličkou, ale spíše restuji. Postupně se zbaví vody. Stačí 5 minut nebo podle situace v pánvi.🙂
  4. Odstavím z plotny a vmíchám zakysanou smetanu tak, aby vznikla hustá cuketová omáčka.

 TIP

Místo zakysané smetany můžete cuketu zjemnit hustou rostlinnou smetanou nebo ji promíchat s ricottou.

> ☝️Další cuketový recept? Doporučuji vyzkoušet cuketu zapečenou se žampiony a sýrem.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky