Tofu pomazánka s rajčatovým pestem

Přírodní tofu má tu výhodu, že ho můžete dochutit podle svého. Vyzkoušejte ho promíchat s rajčatovým pestem a budete překvapeni, jak je pomazánka jednoduchá, rychlá, výborná...

Tento recept je na malé množství, jen z 1 tofu…Vyzkoušíte, jak vám pomazánka vyhovuje, jak ji vyladit, a pak už ji budete chtít dělat z dvojité dávky…🙂 Tedy…já to tak dělám…😉

 Ingredience na 2 porce

  • 1 balení chlazeného tofu bez příchuti (natural)
  • 2 lžíce kvalitního rajčatového pesta (red pesto, pesto rosso)
  • 2 jarní cibulky Hrst petrželky nebo jiné zeleně Sůl, pepř 1 až 3 lžíce bílého jogurtu podle situace

Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno. Přidejte pesto, cibulku, petržel, sůl, pepř a dolaďte jogurtem.

Příště budete dělat rovnou dvojitou dávku 😁

 Postup

  1. Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno.

  2. Přidejte pesto, na drobno nakrájenou jarní nebo lahůdkovou cibulku, na jemno nakrájené zelené bylinky např. petrželku.

  3. Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a vše propojte bílým jogurtem.

TIP č. 1

Když nemáte po ruce čerstvé bylinky a přesto chcete pomazánce ještě dodat chuť navíc, požijte sušené bylinky nebo směs koření. Já jsem fanynkou Davídkova koření a v této pomazánce si dokážu představit jak směs koření na pomazánky, tak směs koření VEGE rajčátka .

 TIP č. 2

Pokud potřebujete pomazánku vyrobit čistě rostlinnou, místo bílého jogurtu můžete použít např. veganskou majonézu. Do pomazánky se skvěle hodí.

> ☝️Doporučuji vám vyzkoušet také tuto rajčatovou pomazánku s balkánským sýrem

Kami.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a málokdo si nechá sáhnout na...