Tuňákové koule s bulgurem + bezlepková varianta

Zkombinovat tuňáka s bulgurem, pak si trochu zakoulet a celé to šoupnout do trouby? Super nápad ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Původně jsem měla v plánu udělat špagety s tuňákem a rajčaty, na poslední chvíli jsem se rozhodla zaexperimentovat a vyrobit koule, které upeču v troubě. Přidat bulgur se ukázalo jako nápad, který rozhodně prošel a budu se k němu ráda vracet.

Budete potřebovat

  • 2 konzervy tuňáka (kus asi 160g)
  • 150 g uvařeného bulguru
  • 2 vejce
  • Na závěrečné dohuštění libovolnou “suchou směs” např. strouhanku, kukuřičnou strouhanku apod.
  • Na dochucení sůl, pepř, případně čerstvou petrželku
  • Olivový olej (2 lžíce do směsi a pak na potření)

Postup

  1. Tuňáka slijte, rozmačkejte vidličkou a smíchejte s vejci.
  2. Přidejte asi 150g uvařeného bulguru. Ochuťte trochou soli a pepře, pokud jídlo připravujete pro menší děti, tak tento krok vynechte.
  3. Přidejte asi 2 lžíce olivového oleje a lehce dohustěte např. kukuřičnou strouhankou nebo jinou suchou směsí tak, aby směs byla kompaktní a šly z ní v ruce vytvarovat kuličky velikosti golfového míčku.
  4. Ty naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud chcete, aby kuličky byly na povrchu více křupavé, potřete je pomocí mašlovačky lehce olivovým olejem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů asi 20 minut.

Jako přílohu jsem podávala kaši z batátů, která se připravuje úplně stejně jako bramborová kaše.

Do malé mističky jsem pro případné zájemce nachystala ještě domácí dip ze zakysané smetany a hořčice, který se hodil jak k tuňákovým kuličkám, tak k salátu.

Bezlepková varianta

Kuličky připravte podle receptu na tuňákové karbanátky, kde bulgur nahrazují brambory a na dohuštění je použita kukuřičná strouhanka.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky