Tvarožník light – snadný dezert nebo fit svačinka

Rychlý dezert nebo sladká svačinka. Tento moučník je bohatý na bílkoviny a výborně vás zasytí. Skvělá volba, když máte na něco chuť, ale nechcete kalorickou bombu.

Tento tvarožník vychází z mého klasického receptu na rychlý tvarožník, do kterého se dává máslo, krupice, cukr. Snadno si můžete připravit i lehčí verzi, která má menší kalorickou hodnotu.

Bobulovité ovoce se perfektně hodí k této light verzi, protože se řadí mezi ovoce s nejnižším obsahem cukru.

Tento recept jsem připravila pro skinny.cz. Skinny pomáhá lidem dostat se do formy a na svém webu mimo jiné sdílí i recepty na zdravá jídla.👍

 Ingredience na menší kulatou formu cca 24 cm

  • 2 tvarohy ve vaničce (tučnost jak chcete/potřebujete)
  • 3 vejce
  • 5 lžic rýžové krupičky
  • 100 g sypké alternativy cukru (např. erythritol, xylitol…)
  • 1 BIO vanilkový cukr (nebo vanilkový extrakt)
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • Bobulovité ovoce (čerstvé nebo mražené)

 Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky prošlehejte s xylitolem do pěny. Z bílků vyšlehejte sníh.

  2. Přidejte tvarohy, vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu a 1 lžičku prášku do pečiva.

  3. Vmíchejte asi 5 lžic krupičky. Záleží na typu tvarohu.

  4. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy 24 cm. Ozdobte ovocem.

  5. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut do zezlátnutí.

> ☝️Další tip na sladkost, která obsahuje minimum cukru? Zkuste tyto mandlové sušenky

Kami

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...