Moje verze mrkvového dortu. Není na něm nic složitého, příprava rychlá, výsledek úžasný. Podstatné je ale nechat ho přes noc uležet. Třetí den je ještě lepší 🙂
1 hrnek = 250ml
Na těsto
Druhů krémů je samozřejmě více. Pokud se stane, že nemáte Mascarpone, můžete místo něj dát třeba 1 tvaroh a 1 smetanový sýr. Krém je zkrátka možné udělat v mnoha variantách. Mascarpone je však chutí jedinečné.
Jelikož jsem neměla nic, čím bych dort ozdobila, lžičkou jsem na povrchu vytvořila spirálu. Vypadalo to skvěle. V jednoduchosti je krása. Jinak se povrch tradičně zdobí marcipánovými mrkvičkami. Na efekt případně poslouží i čerstvé ovoce nebo různé hotové ozdoby z jedlého papíru.
Škoda, že už nemám, hned bych si dala … 🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení