Pórek překrojte podélně na půl a nakrájejte na drobné proužky. Papriku také nakrájejte na drobno. Obojí pozvolna orestujte na trošce Ghí nebo oleje. Cílem je, aby byla zelenina měkká, poddajná a odpařila se z ní voda…
Tepelně upravený pórek s paprikou smíchejte s tuňákem a sýrem cottage. Pokud máte takový cottage, ve kterém je tekutina nebo smetana, tak ji slijte stranou. Směs musít být hutná, mazlavá…
Ochuťte solí, pepřem, samozřejmě dle chuti můžete přidat i něco ostřejšího pro pikantní chuť. Na závěr vmíchejte lístky baby špenátu a důkladně propojte.
Směs naneste na tortillu ve formě pruhu, ve vyšší vrstvě. Vše úměrně velikosti placky tak, aby šla zabalit. Velmi praktické je podložit tortillu potravinoovu fólií a pak do ní tortillu rovnou zabalit. Máte pak jistotu, že se vám "nerozjede". Hotovo!
Baby špenát v obchodech seženete mezi saláty. Místo něj se do wrapu hodí ale i salát polníček nebo hrst salátu "MIX". Jsou to různé druhy lístků salátů a ve wrapu dobře vypadají.
Tuňáka Calvo Easy flip ráda používám nejen ve studené kuchyni. Když mi zbyde pár brambor uvařených ve slupce, dělám z něj Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí, které také najdete na tomto webu https://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/bramborove-placky-s-tunakem-a-kukurici-2/
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení