Jablečný moučník s ořechy a kousky jablek
Jednoduchý hrnkový recept na moučník plný jablek. Vláčný, sladký, pocákaný domácí kakaovou polevou ještě lepší!
Tofu knedlíčky do polévky – snadné, pečené v troubě
Tofu knedlíčky jsou skvělou možností, jak i bez masa doplnit polévku o bílkoviny. Díky pečení v troubě drží pohromadě a lépe chutnají.
Kynuté skořicové šneky
Jedna z osvědčených verzí na kynuté skořicové šneky. Nadýchané, vláčné, velmi jedlé 👍
Baltická rybičková pomazánka s mrkví
Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂
Těstoviny s brokolicí a ovčím sýrem Pecorino
Výrazná brokolicovo-sýrová pasta, která obalí každou těstovinu je jednoduchým fíglem tohoto receptu. V tom malé křupavé kousky brokolice, voňavý česnek a hoblinky Pecorina! 👍
Rychlá pizza z pitta chleba
Pizza z pitta chleba je výborné, zábavné a rychlé jídlo. Obložit ji můžete bohatě a pestře podle své chuti. Co třeba šunka, sýr a brokolice? 🙂
Pečená kořeněná zelenina s hustým vaječným dipem
Dobře ochucená a upečená zelenina je snadný a atraktivní způsob, jak sníst pořádnou porci vlákniny. A k tomu bílkoviny v podobě výrazného hustého vaječného dipu.
Rýže pečená v troubě – voňavá po koření, bezpracná příprava
Rýže připravená v troubě má své výhody. Je vždycky “tak akorát”, nedá se na ní nic moc zkazit. Ovoněná hřebíčkem perfektně sedne třeba k čočkovému dhalu nebo ke kari.
Květákové kari s kokosovým mlékem
Pořádná porce křupavého květáku v lahodné pikantní kokosové kari omáčce. Jednoduché a hřejivé jídlo. 👍
Kukuřice pečená v troubě s domácím česnekovo-bylinkovým máslem
Každé zrno kukuřice je nasáklé chutí a vůní másla, česneku a bylinek. Skvělá příloha téměř bez práce!
Kynuté jablečné lívance – jednoduchý postup
Jednoduchý a vyzkoušený recept na kynuté lívance. Díky jablkům jsou šťavnaté a chuťově bohatší. Extra voňavý domácí skořicový cukr jim nasadí korunu. 🙂
Křupavý hermelín obalovaný v jáhlové strouhance
Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Koláč s kysaným zelím a schwarzwaldskou šunkou
Půl kila kysaného zelí s voňavou schwarzwaldskou šunkou na křehkém máslovém těstě. Klasika, ze které se najíte, nebo pohostíte návštěvu.
Krémová květáková polévka s jáhlovými vločkami
Osvědčený recept na jednoduchou květákovou polévku obohacenou o bezlepkovou obilovinu v podobě jáhlových vloček. Výsledkem je úžasně krémová polévka.
Jáhlový krém jako sladký dezert – vegan verze
I z takové obyčejné základní suroviny jako jáhly je možné vyrobit krémový dezert, který překvapí svou báječnou chutí…
Kuskus s mletým krůtím masem a barevnou paprikou
Kuskus je skvělou surovinou pro rychlá jídla. V kombinaci se šťavnatým mletým masem a orestovanou křupavou paprikou má šmrnc! 👍
Zadělávané smetanové kedlubny s mrkví a hráškem
Lehce křupavá kedlubna s hráškem a mrkví obalená dobře ochucenou krémovou smetanovou omáčkou. Verze bez lepku, s rostlinnou smetanou. Rychlé, jednoduché…
Jogurtový koláč se švestkami – hrnkový recept
Jednoduchý švestkový koláč z jogurtového těsta, který můžete mít během chvíle v troubě. Jogurt dodá těstu super konzistenci a vláčnost, švestky extra šťavnatost a drobenka křupavost. 🙂
Lívanečky z červené řepy – na slano, s čerstvým kozím sýrem
Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍
Červená řepa na kari
S červenou řepou se dají dělat divy. Její jedinečná chuť jde skvěle 👍dohromady s kari kořením a kokosovým mlékem. V tomto provedení patří v některých exotických zemích mezi tradiční jídla.