Výrazná brokolicovo-sýrová pasta, která obalí každou těstovinu je jednoduchým fíglem tohoto receptu. V tom malé křupavé kousky brokolice, voňavý česnek a hoblinky Pecorina! 👍
Ingredience
Celozrnné těstoviny (nebo jakékoliv jiné)
1 brokolice
100 ml olivového oleje
80 až 100 g ovčího sýra Pecorino
3 stroužky česneku
Hrst zelených bylinek nebo rukoly
Na dochucení pepř, citronová šťáva, může být chilli
Postup
Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby byly “al dente”
Brokolici rozeberu na růžičky a povařím asi 3 minuty. Polovinu brokolice rozmixuji do hladka s olivovým olejem a sýrem, až vznikne tuhá pasta. Druhou polovinu brokolice nakrájím na malé kousky.
V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje a nechám na něm rozvonět stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidám uvařené těstoviny, brokolicovo-sýrovou pastu, nakrájenou brokolici, posekané zelené bylinky nebo rukolu a dle chuti doladím pepřem, trochou citronové šťávy, případně chilli. Pokud by bylo třeba, je možné do těstovin přidat 2 lžíce vody, ve které se vařily těstoviny.
Každou porci ozdobím pár hoblinkami Pecorina. Hotovo!