Balkánský pekáč

Zapečená zelenina recept

Zelenina zapečená v troubě na mnoho způsobů je vždycky dobrý nápad! Základem je ale dobře ji ochutit. Třeba po balkánsku 🙂

Sladký cuketovo-ořechový chlebíček

Cuketový chlebíček

Sláva cuketě! Co všechno dobrého z ní jde vytvořit… Nejen slaná jídla, ale i sladké moučníky. Dodá jim vláčnost, pěknou strukturu a také vlákninu. Skvěle si rozumí s ořechy a hořkou čokoládou…

Domácí kedlubnové chipsy

domácí chipsy

Kedlubna. To je takový vděčný zeleninový univerzál. Vyrobíte z ní kedlubnové zelí, polévku, placičky, můžete ji plnit, použít jako základ na lasagne a vyrobit z ní třeba i chipsy. Jsou báječné!

Dýňovo – rajčatová polévka s mozzarellou

Rychlá polévka recept

U krémových zeleninových polévek platí jedno – méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.

Alsaský cibulový koláč

Cibule recept

Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.

Rychlý jogurtový moučník s ovocem

Moučník s ovocem a drobenkou

Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat “normálně”, přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.

Pikantní dýňové rizoto s kokosem

Zdravá večeře recept

Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně 🙂

Křehké mandlové vafle

Mandle do těsta

Vafle jsou skvělý materiál pro kreativitu a použití různých základních surovin. Úžasně voňavé a křupavé mohou být i bez bílé mouky a moučkového cukru.

Krémové rizoto se sušenými hříbky

Rychlá večeře

Kulatozrnná rýže je jako stvořená pro rizota v italském stylu. Rýže pevná na skus, zároveň šťavnatá a krémová. K dokonalému výsledku jí stačí málo. Třeba jen hříbky nebo parmazán.