Balkánský pekáč
Zelenina zapečená v troubě na mnoho způsobů je vždycky dobrý nápad! Základem je ale dobře ji ochutit. Třeba po balkánsku 🙂
Grilovaný sýr halloumi se zelenými fazolkami na česneku
Toto jídlo můžete mít s přehledem do 5 minut na talíři. Halloumi je totiž možné klasicky grilovat, ale také opékat na grilovací pánvi nebo v troubě. Perfektní je dohromady s křupavými zelenými fazolkami.
Sladký cuketovo-ořechový chlebíček
Sláva cuketě! Co všechno dobrého z ní jde vytvořit… Nejen slaná jídla, ale i sladké moučníky. Dodá jim vláčnost, pěknou strukturu a také vlákninu. Skvěle si rozumí s ořechy a hořkou čokoládou…
Krémová cuketová polévka s kokosovým mlékem a domácími krutony
Mojí nejoblíbenější úpravou cukety je zároveň ta nejsnadnější. Krémová polévka, jejíž základ tvoří pečená cuketa. Doladěná o česnekové krutony je báječná.
Domácí kedlubnové chipsy
Kedlubna. To je takový vděčný zeleninový univerzál. Vyrobíte z ní kedlubnové zelí, polévku, placičky, můžete ji plnit, použít jako základ na lasagne a vyrobit z ní třeba i chipsy. Jsou báječné!
Dýňovo – rajčatová polévka s mozzarellou
U krémových zeleninových polévek platí jedno – méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.
Sardinková pomazánka s cibulí a sušenými nakládanými rajčaty
Jedny sardinky v zásobě se vždycky hodí. A co s nimi? No zásadně pomazánku! Tato verze má navíc díky sušeným rajčatům středomořský nádech.
Pomalu pečená kuřecí stehna na zelí + domácí bramborové noky
Syrové kysané zelí používám do salátu, dušené zase jako přílohu. Když ale nechci nic hlídat a míchat u plotny, není nic jednoduššího, než ho šoupnout do trouby, položit na něj maso, pokud chcete, a už se o nic nestarat.
Alsaský cibulový koláč
Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.
Rychlý jogurtový moučník s ovocem
Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat “normálně”, přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.
Domácí pizza ze špaldové mouky se základní omáčkou z pasírovaných rajčat
Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.
Pikantní dýňové rizoto s kokosem
Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně 🙂
Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s domácím jogurtovým dipem
Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách 🙂
Broskve pečené pod křupavou ořechovou krustou – jednoduchý šťavnatý dezert
Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.
Křehké mandlové vafle
Vafle jsou skvělý materiál pro kreativitu a použití různých základních surovin. Úžasně voňavé a křupavé mohou být i bez bílé mouky a moučkového cukru.
Topinky s pikantní avokádovou pomazánkou
Tip na snídani plnou mikroživin, vlákniny a zdravých tuků, která je díky cibuli, česneku a chilli vlastně i tak trochu antibiotická 🙂
Čerstvé těstoviny s listovým špenátem a uzeným lososem
Jídlo připravené doslova za pár minut a výsledek vynikající. Chuť kvalitních čerstvých těstovin v kombinaci se šťavnatým špenátem, uzeným lososem a sladkou smetanou je neodolatelná.
Hustá žampionová polévka se smetanou a bramborami
Sytá polévka k večeři se vždycky hodí. Tato krásně voní a chutná a vypadá tradičně, i když je netradiční 🙂
Květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem
Když si chcete dopřát květák tak, abyste nemuseli dlouho bůhvíco vymýšlet a nemuseli pak v kuchyni hodinu uklízet, zkuste tento jednoduchý recept 🙂
Krémové rizoto se sušenými hříbky
Kulatozrnná rýže je jako stvořená pro rizota v italském stylu. Rýže pevná na skus, zároveň šťavnatá a krémová. K dokonalému výsledku jí stačí málo. Třeba jen hříbky nebo parmazán.