Balkánský pekáč

Zelenina zapečená v troubě na mnoho způsobů je vždycky dobrý nápad! Základem je ale dobře ji ochutit. Třeba po balkánsku :)

Tento recept mám ze stránky, kterou jsem vytrhla z malého sešitu vegetariánských receptů koupeného kdysi v trafice. Doma spousta rajčat, cuket, cibule, tak na něj konečně přišla řada. Základem je zeleninu dobře ochutit a péct na vyšší stupně. Co se týče výběru sýrů, je možné zapojit i jiné, než jen balkánský…

 Potřebujete

  • Cuketu
  • Ve slupce uvařené brambory
  • Rajčata
  • Cibuli
  • Česnek
  • Balkánský sýr
  • Sůl, pepř, bylinky (bazalka, oregano)
  • Olivový olej
  • Zelenou petrželku na ozdobu

 Postup

  1. Vychlazené brambory uvařené ve slupce oloupu a nakrájejím na kolečka. Na kolečka nakrájím také rajčata, cuketu a cibuli. Cuketu je potřeba trochu zbavit vody, takže ji buď krátce opeču na pánvi (chutnější) nebo ji alespoň posolím a nechám vypotit.
  2. Do pekáčku pak už jen postupně skládám brambory, rajčata, cibuli, cuketu a ochuťím solí, pepřem, oreganem nebo bazalkou a posypu na drobno pokrájeným česnekem.
  3. Navrch rozdrobím nebo nastrouhám balkánský sýr a zakápnu olivovým olejem.
  4. Peču na 200 stupňů asi 35 minut.

Na talíři zdobím čerstvou kadeřavou nebo hladkolistou petrželkou.

Super nápad, jak zpracovat spoustu zeleniny a vytvořit s minimem práce zdravé jídlo.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google