Soté s tofu a čerstvými žampiony – minutková omáčka
![Soté s tofu](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/sote-s-tofu-a-cerstvymi-zampiony-head-1024x768.jpg)
Omáčka připravená do 10 minut. Výborná s noky, rýží, těstovinami i kuskusem. Kombinace žampionů a smetany je osvědčená, kousky opečeného tofu zajistí bohatou porci rostlinných bílkovin.
Křehké sušenky z mandlové a cizrnové mouky – osvědčené těsto, bez lepku
![Mandlová mouka recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/krehke-susenky-z-mandlove-a-cizrnove-mouky-head-1024x768.jpg)
Osvědčené sušenky. Jsou křehké, přesto pevné…Voňavé, sladké…S těstem se dá ihned pracovat. Přijdou vhod na svačinku, ke kafíčku, na výlet. Mňam!
Čočková polévka z velkozrnné čočky s kořenovou zeleninou
![Vegetariánská čočková polévka](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/cockova-polevka-z-velkozrnne-cocky-s-korenovou-zeleninou-head-1024x768.jpg)
Hustá polévka z dostupné hnědé velkozrnné čočky. Bez uzeniny. S bohatou porcí kořenové zeleniny. Křupavé chlebové krutony polévce dodají atraktivní chuť a sytost.
Tuňáková pomazánka s bílým zelím a ajvarem – inspirovaná srbskou kuchyní
![Co s tuňákem](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/tunakova-pomazanka-s-bilym-zelim-a-ajvarem-head-1024x768.jpg)
Výrazná pomazánka bohatá na kvalitní bílkoviny. Tuňák a tvaroh jí dodají hutnost a sytost, zelí ji zase příjemně odlehčí a zajistí strukturu. Ajvar z paprik a lilků se postará o lehce pikantní a zajímavou chuť. Výborná na křupavých knackebrotech nebo jednohubkách.
Rychlá vajíčková pomazánka pro jednoho s naklíčenou vojtěškou
![Pomazánka ze dvou vajec](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/rychla-vajickova-pomazanka-pro-jednoho-head-1024x768.jpg)
Vajíčkovou pomazánku nemusíte dělat jen z tuctu vajec na oslavy. I pro sebe na chleba ze dvou vajec to má smysl. Pomazánka bohatá na bílkoviny s nízkým množstvím nasycených tuků. Klíčky vojtěšky jí dodají svěží chuť a cenné mikroživiny.
Rychlá zeleninová polévka s drožďovými nočky
![Polévka s domácími noky](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/rychla-zeleninova-polevka-s-drozdovymi-nocky-head-1024x768.jpg)
Hustá polévka s bohatou porcí zeleniny. Pro zjednodušení čas ušetří kvalitní mražená zelenina. Polévka je do 30 minut na stole. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle rozzáří čerstvé bylinky.
Muffiny na slano s vejci, brokolicí a mozzarellou
![Muffiny s mozzarellou](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/muffiny-na-slano-s-vejci-brokolici-a-mozzarellou-head-1024x768.jpg)
Formičky na muffiny se dají využít nejen na tradiční sladké recepty, ale také na slano. Základ tvoří vejce, brokolice a sýr. Muffiny jsou vláčné, šťavnaté, syté, chuťově výrazné a bohaté na bílkoviny. Výborné jsou čerstvé teplé, ale i studené, kdy mohou posloužit jako svačinka do krabičky.🙂
Kapání do polévky z rýžové mouky – rychlá bezlepková zavářka
![Co udělat s rýžovou moukou](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/kapani-do-polevky-z-ryzove-mouky-rychla-zavarka-head-1024x768.jpg)
Stačí vám 2 ingredience a přes vidličku můžete jednoduše do jakékoliv polévky zavařit toto extra snadné kapání. Díky jemně mleté rýžové mouce je zavářka bezlepková. Výborně se hodí do rajské polévky.
Lívance z podmáslí s opečenými banány – bez kynutí
![Lívance z podmáslí](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/livance-z-podmasli-s-opecenymi-banany-head-1024x768.jpg)
Nadýchané, vláčné a akorát hutné lívance, které jsou připravené raz dva. Bez kynutí. Opečené banány jim dodají sladkost a vlákninu. Samotné se dají zabalit i do krabičky na cestu. Nejlepší jsou ovšem čerstvé teplé, třeba i s kopečkem jemného tvarohu nebo jogurtu.
Čokoládové lanýže s pistáciemi – snadný dezert, který se rozplývá na jazyku
![Domácí dezert lanýže](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/cokoladove-lanyze-s-pistaciemi-head-1024x768.jpg)
Snadný dezert nebo slavnostní chuťovka. Rychlé, celkově nenáročné s vynikajícím výsledkem. Zvládne připravit každý. Vyladěná kombinace kvalitní čokolády a smetany, která se rozplývá na jazyku.
Vajíčková pomazánka slavnostní
![Vajíčková pomazánka na jednohubky](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/vajickova-pomazanka-slavnostni-head-1024x768.jpg)
Verze vajíčkové pomazánky, která se mi osvědčila na jednohubky či kolečka bagetky pro účely pohoštění. Má perfektní stálou konzistenci a zvládne i cestu.
Bramboráky s hlívou ústřičnou
![Hlíva recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/bramboraky-s-hlivou-ustricnou-head-1024x768.jpg)
Jeden z atraktivních způsobů, jak do jídelníčku zapojit hlívu ústřičnou. Orestovaná hlíva spolu s cibulkou dodají bramborákům skvělou chuť, vlákninu i živiny navíc. Bramboráky jsou krásně křupavé.
Dršťková polévka z hlívy
![Falešná dršťková polévka](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/Drstkova-polevka-z-hlivy-head-1024x768.jpg)
Tradiční dršťková polévka má jedinečnou chuť, kterou si lze dopřát i v rostlinné verzi. Stačí dršťky nahradit zdravou hlívou ústřičnou. Snadná, hustá a voňavá polévka.
Vajíčková pomazánka s ančovičkami
![Co s ančovičkami](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/vajickova-pomazanka-s-ancovickami-head-1024x768.jpg)
Poctivá vajíčková pomazánka, která má výraznou chuť díky ančovičkám. Tato malá filátka z rybek naložených v soli a oleji dodají jedinečný šmrnc pomazánkám, salátovým dresinkům, těstovinám i kanapkám.
Ovesná kaše na slano s pórkem, sýrem a opraženými dýňovými semínky
![Slaná ovesná kaše](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/ovesna-kase-na-slano-s-porkem-a-syrem-01-1024x768.jpg)
Skvělý a sytý start dne, když preferujete slané snídaně, nebo potřebujete snížit množství cukru v jídelníčku. Ovesné vločky chutnají výborně nejen s ovocem, skořicí a medem, ale také se zeleninou, sýrem, pepřem a olivovým olejem.
Smetanová pórková polévka s batáty a sýrem
![Polévka pórek recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/smetanova-porkova-polevka-s-bataty-a-syrem-head-1024x768.jpg)
Rychlá a na přípravu snadná polévka bez mouky, která je voňavá po pórku a bohatá na vlákninu díky batátům. Smetana ji zjemní a sýr lehce zahustí.
Tuňáková pomazánka s uzeným tofu a mrkví
![Mrkvová pomazánka s tuňákem a tofu](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/tunakova-pomazanka-s-uzenym-tofu-a-mrkvi-head-1024x768.jpg)
Domácí pomazánka bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzené tofu a tuňák jí dodají extra vláčnost a výraznou chuť. Orestovaná mrkev ji celkově odlehčí a zajistí perfektní konzistenci.
Krémová brokolice z pánve se sýrem a libovou slaninou
![Brokolice se slaninou a sýrovou omáčkou](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/kremova-brokolice-se-syrem-a-libovou-slaninou-head-1024x768.jpg)
Pořádná porce brokolice ponořená do smetanovo sýrové omáčky, která je dokonale ovoněná slaninou a česnekem. Žádné dlouhé zapékání v troubě, ale rychlá příprava z pánve!
Staročeský vánoční kuba se sušenými houbami
![Kuba sušené houby recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/starocesky-kuba-se-susenymi-houbami-head-1024x768.jpg)
Originální receptura na vánoční staročeské jídlo, které nesmělo chybět na stole. Na povrchu zapečené kroupy, uvnitř krásně vláčné. Extra voňavé po česneku, orestované cibulce a majoránce.
Polévka s červenou řepou a máslovými fazolemi – zjemněná jogurtem
![Červená řepa polévka recept](https://www.varilamysicka.cz/wp-content/uploads/2024/11/polevka-s-cervenou-repou-a-velkymi-fazolemi-zjemnena-jogurtem-head-1024x768.jpg)
Zdravá polévka plná zeleniny. Přirozeně hustá bez mouky. Díky delšímu vaření je její chuť intenzivní. Velké máslové fazole a jogurt ji obohatí o bílkoviny.