Tortilla wrap s vaječno-čočkovou pastou, rýží a zeleninou

Wrap patří mezi vděčná a oblíbená jídla pro mnoho příležitostí. Rychlá večeře, jídlo do krabičky někam s sebou na výlet nebo oběd do kanceláře. Výhodou tortilly je dostatek prostoru pro výživné ingredience a spoustu zeleniny.

Tortilla je vláčná a vždy drží lépe pohromadě, když si do ní vymyslíte nějaké husté “mazadlo”. Mohou to být různé zeleninové či sýrové pasty, ale také vaječné, tuňákové či luštěninové pomazánky. Já jsem nyní zvolila kombinaci vařeného vejce a rozmixované červené čočky. Skvělá volba!

Potřebujete

  • Tortilly ( různé druhy, celozrnné, pšeničné, kukuřičné)
  • Vejce vařené na tvrdo
  • Uvařenou červenou čočku ( případně jinou luštěninu)
  • Baby špenát
  • Proužky červené papriky
  • Na dochucení sůl, bylinky, kurkuma, může být i křenová pasta

Postup

  1. Červenou čočku uvařím do měkka, vejce na tvrdo. Čočku rozmixuji na pastu s olivovým olejem a přidám na drobno pokrájené či nastrouhané vejce.
  2. Tortillu potřu směsí a doprostřed dám další ingredience. Dám třeba pruh vařené rýže, proužky červené papriky a vrstvu čerstvého baby špenátu.
  3. Tortillu zespoda přehnu, aby vznikla kapsa a stočím. Okraj ještě něčím máznu, aby držela stočená pohromadě. Pak je možné spodek tortilly ještě zabalit do alobalu a nebo ji propíchnout kouskem špejle, aby se nerozjela.

Tortillu vždy připravuji také s ohledem na to, zda ji budu okamžitě jíst, nebo mám v plánu brát ji s sebou do krabičky. Tortilla do krabičky nesmí obsahovat ingredience, které pouští vodu …

Zabalit správně tortillu se nemusí povést na poprvé, stačí párkrát zkusit a hned bude jasné, čeho ubrat a čeho přidat 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google