Domácí krůtí knedlíčky do polévky

Šťavnaté a chuťově výrazné domácí knedlíčky z vařeného krůtího masa. Díky malé vychytávce skvěle drží pohromadě a v polévce se nerozpadnou.

Jakékoliv knedlíčky do polévky jsou vždy trochu alchymie. Zde funguje jediné, a to zkušenost. Dostat je do ruky a do oka.🙂Pak je možné různě experimentovat a měnit ingredience.

Tento recept vznikl tak, že mi moje holky vždy nechaly ve vývaru maso. Velmi dobře zafungovalo udělat z masa knedlíčky. Obsah talíře je rázem atraktivní jak vzhledově, tak chuťově.

Když dělám nějaké knedlíčky poprvé, zkusím si je nejdříve uvařit samostatně, abych měla jistotu, že se nerozpadnou a nezkazí polévku.

Tyto krůtí knedlíčky připravuji s vychytávkou, kdy je nejdříve opeču na pánvi. Tím se povrch zapeče, zpevní a knedlíčky skvěle drží pohromadě. A samozřejmě mají i lepší barvu i chuť! 👍

 Ingredience

  • 200 g uvařeného krůtího masa z vývaru
  • 1 vejce
  • 40 až 50 g kvalitní strouhanky (domácí nebo alternativy jako jemná kukuřičná strouhanka, mohou být i namleté vločky)
  • 2 lžíce másla
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, sušené nebo čerstvé bylinky dle chuti

 Postup

  1. Uvařené maso z krůtího vývaru dám do malého robotu a rozsekám úplně na jemno. V míse promíchám s vejcem, změklým máslem, ochutím a zahustím suchou ingrediencí. Tradiční je strouhanka. Já ráda používám kukuřičnou. Fungovat budou ale i různé rozdrcené vločky….
  2. Knedlíčky pár minut opékám na pánvi do zlatova, aby se zatáhly. Pak je vhodím do hotového vývaru se zeleninou a pár minut provařím. Na talíři každou porci ozdobím čerstvými bylinkami.

Vývar jsem dělala v pomalém hrnci z krůtích krků. Zeleninu jsem tentokrát použila mraženou. Byly to drobné kostičky různých druhů zeleniny, směs určená do polévky.

> ☝️Doporučuji někdy z vývaru vyrobit klasickou česnečku. Má pak grády.😀

Ať se vám polévky povedou! 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google