Recept

Batátovo cuketová polévka s opraženými kešu ořechy

Batáty neboli "sladké brambory" lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.

Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu “držet se jedné barvy”. To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.

V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno 🙂

Potřebujete

  • <span =”ingredients”>2 větší batáty</span>
  • <span =”ingredients”>1 menší cuketu</span>
  • <span =”ingredients”>Zeleninový vývar</span>
  • <span =”ingredients”>Kokosové mléko</span>
  • <span =”ingredients”>Sůl, může být i kurkuma</span>
  • <span =”ingredients”>Čerstvý koriandr nebo petrželku</span>
  • Posekané a na sucho opražené kešu ořechy

Postup

  1. Batáty oškrábu, nakrájím na kostičky a krátce orestuji na olivovém oleji. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestuji a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byly batáty a cuketa akorát ponořené.
  2. Vařím asi <meta =”cookTime” content=”PT10M”>10 minut, pak rozmixuji do hladké konzistence a dle chuti zjemním krémovým kokosovým mlékem.
  3. Každý talíř pak ozdobím lžící krátce na sucho pražených a posekaných kešu ořechů a čerstvou bylinkou.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...