Čerstvé špenátové listy s ricottou a máslovými bramborami

Špenát patří mezi nejvýznamnější listovou zeleninu. Jeho výhodou je snadná a rychlá příprava. Česnek a ricotta mu dodají ten správný šmrnc.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Lorelay, Emilia F1, Previa F1, Misano F1 … Zní to jako názvy drahých “sporťáků”, jedná se ale o druhy listových špenátů.

Ať už vyberete jakýkoliv, nemůžete udělat chybu. Já jsem pro tento recept zvolila druh s většími tmavě zelenými masitými listy 🙂

 Budete potřebovat

  • Čerstvé špenátové listy ( na 4 porce 500 g)
  • Čerstvý sýr Ricotta ( na 4 porce 1 bal. 250 g)
  • Trochu smetany na podlití
  • Lahůdkovou cibulku dle chuti
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Čerstvé špenátové listy omyjte, v případě potřeby je můžete překrájet. V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu tuku, krátce orestujte cibulku včetně natě a přihoďte špenátové listy. Lehce osolte a jemně občas promíchejte. Listy začnou vadnout a začnou se samy dusit ve vlastní vodě. Trvá to pár minut.
  2. Teď už jen zakápněte trochou smetany, přidejte prolisovaný česnek, ricottu, pepř a vše spojte dohromady. Hotovo. Ihned podávejte.

Špenát může sloužit jako příloha nebo jako hlavní jídlo, kdy jej doplníte třeba o brambory.

Brambory na fotce jsem dělala v papiňáku jen s trochou vody, kmínem a máslem Ghí. Zachovají si tak více živin i chuti.

Špenát nemusí znamenat tmavě zelený protlak přiložený k vepřovému a knedlíkům. Špenát je úžasná výživná zelenina, která může být základem mnoha rychlých, zdravých a jednoduchých receptů.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky