Dhal je tradiční indická luštěninová směs husté kašovité konzistence, která se nejčastěji připravuje z půlených a loupaných luštěnin, které vynikají dobrou stravitelností a krátkou dobou přípravy. Sehnat můžete běžně půlené mungo nebo také oblíbenou červenou čočku.
Já jsem se ale rozhodla připravit jídlo ve stylu dhálu z klasické velkozrnné čočky. Než jsem šla spát, tak jsem ji namočila do vody a druhý den uvařila ve vodě do měkka. Pak už byla její příprava spolu s rajčaty rychlou záležitostí. Pokud si čočky tímto způsobem předvaříte o něco více, můžete si část nechat do salátu nebo pomazánky 🙂
V porovnání s použitím červené čočky mi u této varianty s použitím velkozrnné hnědé čočky vyhovuje zachovaná struktura základní suroviny.
Nejde na tom nic zkazit, je to tak jednoduché a tak výborné 🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení