Domácí kuřecí knedlíčky do polévky

Kousky nakrájeného kuřecí masa v talíři s vývarem nevypadají nějak úchvatně. Zkuste maso "schovat" či zakomponovat ve formě domácích kuřecích knedlíčků. A na nudle do polévky si možná ani nevzpomenete :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé knedlíčky do polévky jsou velmi snadnou záležitostí, když už je máte v oku a dokážete odhadnout jejich správnou konzistenci. Někdy totiž mohou být tuhé, suché, nebo se naopak rozpadat.

Toto je jedna z mých vyzkoušených variant, která funguje 🙂

 Potřebujete

  • 200 g uvařeného kuřecího masa z vývaru
  • 1 vejce
  • 50 g kukuřičné strouhanky ( lze zvolit i jiný druh “suché směsi”)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic tekutiny (vývar nebo mléko)
  • Sůl
  • Hrst na jemno nasekané zelené petrželky

Postup

  1. Nejdříve si klasicky vyrobím kuřecí vývar. Pak vezmu 200 g uvařeného masa a rozsekám ho v robotu na jemno.
  2. Na drobno nasekané či namleté maso smíchám se všemi ostatními ingrediencemi a vytvořím hustou kompaktní hmotu. Hmotu je třeba chvíli míchat a nechat odležet, aby se vše dobře propojilo.
  3. Lžičkou vždy odeberu kousek směsi a naolejovanýma rukama vytvořím kuličky. Vyšlo mi jich 23.
  4. Zatímco dělám kuličky, dám si do vývaru vařit kousky mrkve. Mrkev nevařím spolu s masem, mám ráda, když zůstane pevná. Když je vývar hotový, dám do něj na závěr zavařit knedlíčky. Pokud je děláte poprvé, doporučuji vyzkoušet zavařit je ve vodě, abyste otestovali jejich konzistenci a vyhnuli se tomu, že ve vývaru udělají to, co nemají.
  5. Knedlíčky vařím 5 minut a hotovo. Každou porci na talíři dozdobím nějakou zelení.

 TIP

Knedlíčky lze ochutit různě. V některých receptech se objevuje lžíce parmezánu, špetka kurkumy, jinde stroužek česneku či sušená zelenina do polévky.

Další variantou jsou bezmasové klasické domácí knedlíčky do polévky , které lze udělat i ze špaldové krupice.

Není nad vynikající hřejivou polévku, která díky domácím knedlíčkům i pěkně vypadá 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky