Recept

Domácí vanilkový pudink

Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.

Výhodou domácího pudinku je nejen cena, ale i možnost ovlivnit kvalitu vstupních surovin. Třeba vanilky. Na chuti je to rozhodně znát.

 Ingredience

  • 500 ml čerstvého mléka (nejlépe v bio kvalitě)
  • 40 – 50 g kukuřičného škrobu (podle toho, jak tuhý pudink preferujete)
  • Něco k oslazení ( já ráda dávám javorový sirup, asi 3 lžíce)
  • 1 žloutek
  • Pár kapek vanilkového extraktu ( případně místo javorového sirupu dát domácí vanilkový cukr)

Postup

  1. 2/3 mléka ohřeju v kastrůlku.
  2. Ve zbylé části studeného mléka metličkou rozmíchám škrob, javorový sirup, žloutek a případně pár kapek vanilkového extraktu)
  3. Jakmile se mléko začne blížit varu, přiliju k němu směs a míchám na mírném plameni do zhoustnutí.
  4. Krátce provařím, odstavím a do hladka rozmíchám.

Výsledek může být ovlivněn druhem škrobu, proto je třeba se vždy řídit situací v hrnci a udělat si vlastní zkušenost. Každému navíc vyhovuje jiná hustota.

TIP

Pokud chcete klasický tuhý pudink, který pak vypadá jak bábovička, použijte 50 g škrobu, pokud chcete pudink spíše krémový, bude bohatě stačit 40 g.

Pudink má světlou přirozenou barvu, ty falešné zářivé umělotiny nejsou vůbec nutné. 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...