Před mnoha lety se prodávala humrová pomazánka v kelímku, ve které žádný humr stejně nebyl.🙂Pak se přejmenovala na “treska ala humr”. Ať tak nebo tak, nezáleží na názvu, ale na obsahu. Domácí verze pomazánek je z mnoha pohledů vždy lepší volbou…
Pomazánka by se klidně mohla jmenovat “rybí se zeleninou”, falešná humrová pomazánka je ale takový zavedený výraz, tak jsem ho receptu s přivřenýma očima ponechala.
Pomazánka má mnoho chuťových verzí. Někdo do ní přídává i alkohol, worcestrovou omáčku, či ji lehce dosladí. V této verzi se ale držím pravidla “méně je více”. 🙂
Pomazánku lze připravit zcela bez majonézy, komu by ale na chuti “něco nesedělo”, lze ji trochou kvalitní majonézy doladit. Já se při výběru ingrediencí řídím tím, pro jaký účel pomazánku dělám. Má to být zdravá pomazánka ke snídani nebo “silvestrovská” chuťovka…?
Tuto pomazánku můžet použít i na jednohubky, je ale zapotřebí udělat ji tužší a místo části bílého jogurtu použít třeba tužší smetanový sýr.
> ☝️Pokud nemáte čerstvou rybu a máte chuť na pomazánku, rychlá a oblíbená je také tato pomazánka se sýrem cottage a tuňákem. 🐭
Za mě výborný způsob, jak použít rybí filet. 🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení