Další rychlé jídlo, které budete mít do 20 minut hotové. Těstoviny uvařte „al dente“ a použijte spíše ty větší jako penne nebo farfalle. Drobné těstoviny by se mohly při promíchávání rozpadnout, což by estetickému dojmu příliš nepřidalo 😉
Budete potřebovat
- 1 velké balení tuňáka v rostlinném oleji – ne drcený (prodávají se 3 malé konzervičky po 60g)
- 1 plechovku loupaných rajčat (pokud budou kyselejší, můžete doladit lžičkou cukru)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- těstoviny (můžete použít i celozrnné)
- trošku vody, ve které se vařily těstoviny
- zelené bylinky dle chuti (bazalka, petrželka)
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu a trošku vody, ve které se vařily, si dejte stranou.
- Cibulku nakrájejte na kostičky a zpěňte na olivovém oleji.
- Přidejte tuňáka (olej nedávám) a předem párkrát překrojená rajčata z konzervy.
- Přilijte cca deci vody z těstovin.
- Duste 10 minut a dochuťte česnekem a solí.
- Na závěr můžete ještě lehce podlít, aby se směs s těstovinami krásně propojila. Dolaďte zelenými bylinkami.
Jsou konzervovaná rajčata zdravá?
Výhodou konzervovaných rajčat je především jejich rychlé a snadné použití a celoroční dostupnost. Mnoho lidí se zbytečně domnívá, že konzervovaná rajčata nejsou zdravá. Není to pravda. Kvalitní konzervovaná rajčata mohou být lepší, než čerstvá, která jsou nedozrálá či špatně skladovaná. Při koupi však dbejte na kvalitu a vybírejte rajčata od “lepších” značek, která mají sladší a plnější chuť.