Gulášová polévka s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou

Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

Střední hrnec polévky

  • 400 g mletého bio hovězího masa
  • 2 velké cibule + olej na opečení cibule
  • asi 8 středních brambor
  • 2 čerstvé červené papriky
  • 2,5 litru vody nebo vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mleté sladké červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Trochu jemně mleté mouky na zahuštění ( nebo jakoukoliv alternativu)
  • Na dochucení sůl, pepř, bobkový list, majoránka, drcený kmín

 Postup

  1. Cibule nakrájím na kostičky a pozvolna restuji do zlatova na olivovém oleji. Pak přidám mleté hovězí maso a restuji několik minut. Zasypu kořením červenou paprikou, promíchám a zaliju vodou nebo vývarem.
  2. Přidám menší kostičky brambor a nakrájenou čerstvou červenou papriku. Dochutím solí, kořením, česnekem a vařím do změknutí ingrediencí.
  3. Podle “situace” v hrnci doladím hustotu trochou špaldové nebo jiné mouky, někdy jen rozmixuji naběračku obsahu, což polévku také přirozeně zahustí.

Na talíři doladím nějakou čerstvou zelení 🙂

> Pokud máte zájem svůj jídelníček obohatit o luštěniny, další vynikající verzí této polévky je gulášová polévka s neloupanou červenou čočkou zahuštěná bez mouky.

Výborná, voňavá a hustá polévka, která zasytí jako hlavní jídlo.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky