Měla jsem chuť upéct něco z jogurtu a pak jsem si vzpomněla na strouhaný kokos ve skříni. Vize jogurtovo-kokosové bábovky byla tu! 🙂 Vyladila jsem ji tedy podle svého, pekla už několikrát a výsledek vždy všem chutná. Bábovka má tedy díky strouhanému kokosu hrubší konzistenci, rozhodně nečekejte takovou tu babiččinu jemnou třenou.
Díky kokosu je natolik aromatická, že ji můžete osladit méně, než je obvyklé.
Potřebujete
- 250g bílého jogurtu
- 250g mouky (100g celozrnná špaldová nebo pšeničná, 150g hladká)
- 150g strouhaného kokosu
- 100ml oleje (řepkový)
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva (bio bez fosfátů)
- asi 50ml vody (těsto chtělo ještě trošičku zředit, množství dle mouky)
- na oslazení – 3/4 hrnku přírodního cukru nebo jiné sladidlo dle vašeho výživového stylu
Postup
- Vyšlehejte vejce spolu s cukrem (sladilem) a olejem. Přidejte jogurt, mouku, prášek do pečiva, kokos a smíchejte.
- dle potřeby zřeďte trochou vody. Stačilo mi 50ml.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 180 stupňů do suché špejle. Asi 50 minut.
Kokos se řadí mezi alergeny, není tedy vhodný pro nejmenší děti. Pokud je dítě ohroženo alergií, poprvé kokos podejte v menším množství a sledujte případnou reakci.
Ať vám chutná! 🙂