Krabičkuju! – mrkvové placičky + tzatziky

Zeleninové placičky jsou obecně vděčnou záležitostí. Když jsou navíc jednoduché a z ingrediencí, které máme vždy po ruce, je to paráda! Do krabičky na cestu jsou jako dělané.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Mrkvové placičky lze samozřejmě připravit na mnoho způsobů, já jsem si zvykla připravovat je jednoduše. Takhle fungují, takhle mi chutnají i vyhovují 🙂

Budete potřebovat

Na 6 placiček

  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • Sůl, pepř, případně hrst nasekaných čerstvých bylinek
  • Půl lžičky oblíbeného koření (na zeleninu, kari, kurkuma atd.)
  • Tuk na opečení placiček ( použila jsem kokosový olej)

Na tzatziky

  • Salátovou okurku
  • Malý kelímek hustého řeckého jogurtu
  • kopr, sůl, pepř
  • česnek (vynechávám, pokud beru tzatziky s bebou a preferuji neutrální chuť)

Postup

  1. Mrkev nastrouhám na hrubo, smíchám s vejci, vločkami, ochuťím a nechám odležet alespoň 10 minut. Vločky se musí dostatečně nasáknout a změknout, placičky pak budou skvěle držet pohromadě 🙂
  2. Mezitím si připravím tzatziky. Okurku na strouhám na jemno, posolím a nechám vykapat přes sítko. Pak ji ještě promačkám, abych z ní dostala co nejvíce vody. Smíchám ji s hustým jogurtem, dochutím a dám vychladit.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpustím trochu kokosového tuku a opékám placičky z obou stran do zlatova. Odkládám je na papírovou utěrku.

Praktické TIPY

  • Pokud byste placiček dělali více, nebo pokud chcete, můžete je upéct v troubě na pečícím papíru potřeným olejem
  • Pokud si tzatziky chcete vzít do krabičky s sebou, udělejte ho hustší, s menším množstvím jogurtu. Eliminujete tak riziko, že na vás něco ukápne 🙂

Placičky jsou výborné teplé i studené. Doma je můžete podávat třeba se šťouchanými bramborami jako hlavní jídlo, nebo je zakrabičkovat do práce či kamkoliv na cestu. Vhodný dip či tzatziky jim dodají šmrnc.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky