Oblíbené jídlo mých dětí, které má své místo na “seznamu”. Seznam je takový top list jídel, která nezbydou a nikoho není třeba nutit, aby je snědl.🙂
Řízečky lze samozřejmě udělat i z celých kuřecích prsou, ta forma předpřipravených medailonků, se kterými už není třeba nic dělat, však šetří čas…👍
Ingredience
- Medailonky z kuřecích prsních řízků (co nejlepší kvality)
- Sůl, pepř
- Vejce (já jsem dala bio)
- Jemně mletá mouka na obalení
- Křupavá kukuřičná strouhanka
- Olej vhodný na smažení
Na kaši
- Brambory typu C (vhodné na bramborovou kaši)
- Batáty
- Sůl
- Máslo
- Horké mléko
Zeleninová obloha k podávání
Postup
- Kuřecí medailonky lehce osolím, opepřím a tradičně obalím. Vejce, mouku i strouhanku si dám do větších misek, abych mohla najednou obalovat více medailonků a práce odsýpala.
- Medailonky dám nejdříve do mouky, pak je vykoupu v rozšlehaných lehce osolených vejcích a vhodím do strouhanky.
- Opékám na oleji z obou stran do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku.
- Podávám je s bramborovo batátovou kaší. Tu jednoduše dělám tak, že brambory i batáty oškrábu a nakrájím na kostičky. Poměr může být půl na půl. Kdo preferuje tradičnější chuť kaše, může dát batátů jen 1/3. Kaši zvýrazní a obohatí. Brambory s batáty uvařím společně ve vodě zcela do měkka. Vodu sliju. Rozšťouchám důkladně na kaši. Přidám máslo a nechám ho rozpustit. Začnu šlehat elektrickým mixérem a postupně přidávám horké mléko až do požadované konzistence. Mléko je také možné vynechat a udělat jen “šťouchanou” verzi s máslem.
- Teď už jen na talíři doplnit o malý salátek nebo zeleninu a hotovo!
> ☝️Nechcete řízky smažit na oleji? Je tu ještě jiná varianta. Vyzkoušejte tyto řízky v jogurtu obalené v kukuřičných lupíncích.
Ať se vám řízky povedou!🙂