Recept

Kuře na paprice zahuštěné kořenovou zeleninou

Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.

Jaká je vaše ideální verze této omáčky? U mě rozhodně vítězí výrazná a plná chuť omáčky, která je dostatečně hustá a krémová. A toho lze docílit více způsoby. Tady je jeden z nich 🙂

Potřebujete

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 kořene petržele
  • 2 cibule
  • Koření sladkou papriku
  • Olej
  • asi 2 lžíce rýžové mouky ( nebo jinou sypkou ingredienci k zahuštění)
  • Smetanu na zjemnění omáčky

Postup

  1. Na oleji orestuji cibuli, pak přidám na kolečka nakrájenou petržel a také ji krátce orestuji.
  2. Přidám sladkou paprikou, promíchám, vložím osolená kuřecí stehna a zaliju vodou nebo vývarem tak, aby byla akorát ponořená.
  3. Vařím na mírném stupni do změknutí masa. Nejčastěji v papiňáku.
  4. Uvařené maso vyndám z omáčky, omáčku rozmixuji a dle potřeby dohustím trochou rýžové mouky. Zjemním smetanou a ještě krátce promixuji.

Kuře na paprice nejčastěji podávám s rýží, výbornou variantou jsou také domácí halušky ze špaldové mouky.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...