Narazila jsem na útržek ze staršího časopisu a na něm recept – kuřecí stroganoff. Jak jsem záhy zjistila, jedná se o “minutkové” jídlo, které na talíři může vypadat složitě, ve skutečnosti vás však stálo jen pár desítek minut.
Tato verze je pravděpodobně hybridem originálu – svíčkové stroganoff, která bývá specialitou šéfkuchařů.
Ať už se tedy pustíte do více či méně luxusní verze tohoto tradičního jídla, musí se vždy dodržet následující – maso nakrájené na menší medailonky se nejdříve připravuje krátce jako minutka, aby uvnitř zůstalo šťavnaté
Na můj vkus je masa v omáčce až až. I když to s původním receptem nekoresponduje, ráda mám v omáčce místo části masa nějakou krátce upravenou zeleninu.
Jako přílohu můžete místo rýže vyzkoušet také BULGUR.
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení