Květáková rýže – příloha nebo základ na “rizoto”

Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Potřebujete

  • Růžičky květáku
  • Olivový olej
  • Sůl

 Postup

  1. Květák rozeberu na růžičky, ty propláchnu a osuším.
  2. Růžičky posekám v robotu na drobné kousky velikosti zhruba zrnek rýže. Pokud není k dispozici robot, dá se květák i na hrubo nastrouhat nebo posekat nožem.
  3. Do rozpálené nepřilnavé pánve dám trochu olivového oleje, květák, osolím a pár minut restuji. Dám pokličku a ještě na mírném stupni cca 3 minuty dusím. Do pánve se nepřidává žádná tekutina.

>A když máte hodně velký květák a nechcete mít květákové rýže plnou pánev, můžete použít jen pár růžiček a zbytek využít třeba na tento snadný recept na květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem

Hotovo! Takto upravený květák lze použít všude tam, kde rýži.

Rychlé, snadné, zdravé 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky