Vafle jsou, podobně jako palačinky, oblíbenou snídaní především u dětí. Když jsou čerstvě upečené, z dobrých surovin a ještě vylepšené o nastrouhaná jablka, tak jsou neodolatelné.Javorový sirup jim navíc dodá lahodnou chuť.
A pak už se jen zavolá na děti: “Vafle jsou hotové”! A nejlepší je ještě v pyžamu přiběhnout ke stolu a pustit se do nich :)
Nejdříve vyšlehejte žloutky s javorovým sirupem, pak přidejte mléko. Mouku můžete prosít přes sítko, vafle budou ještě nadýchanější. V dalším kroku do těsta vmíchejte oloupaná a na hrubo nastrouhaná jablka.
Těsto na vafle musí být nadýchané, středně husté. Na 1 čtvercovou vafli dávám 2 lžíce těsta.
Na závěr do těsta zlehka zapracujte sníh z bílků a ihned se pusťte do pečení vaflí.
Vytáhnout z vaflovače a ihned s nimi na talíř. Můžete je polít jogurtem, zakysanou smetanou a trochou voňavého javorového sirupu.
1 lžičku kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů, bio)
Postup
Odďelte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, který dejte na chvíli do lednice. Smíchejte žloutky, sirup, prosátou mouku, mléko, lžičku prášku do pečiva a nakonec nastrouhané jablko.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a hned pečte vafle. Já formu vaflovače vždy pro jistotu potřu pomocí mašlovačky slabou vrstvou tuku.
Jsou velmi rychle a jednoduše připravené, přitom vypadají královsky 🙂