Domácí pizza ze špaldové mouky se základní omáčkou z pasírovaných rajčat

Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pizzy “co dům dal” či “páté přes deváté” mohou být ve výsledku také dobré, mně se ale líbí, když má každý kousek pizzy svoji specifickou chuť a je možné ocenit některé ingredience zvlášť. Pizzu je také možné připravit z jiné mouky než z klasické “00” či “00 extra”, a to z najemno namleté bio špaldové mouky 1050.

Na 2 kulaté pizzy potřebujete

  • 500 g bio špaldové mouky vhodné pro přípravu pizzy (typ 1050)
  • 250 ml vlažné vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl lžičky soli
  • 1 balíček sušených kvasnic

Postup

  1. Těsto na pizzu můžete zpracovat ručně, já k tomu používám domácí pekárnu program “těsto”. Všechny ingredience dám do pekárny, která těsto zpracuje a nechá vykynout.
  2. Mezitím si připravím základní rajčatovou omáčku na pizzu. Nejraději ji vyrábím z passaty, což jsou pasírovaná rajčata. Prodávají se často ve vysoké sklenici i v bio kvalitě a mohou být ochucená bazalkou. Propasírovaná rajčata vliju do hluboké pánve, ochutím solí, pepřem, lehce česnekem a dle potřeby dosladím do příjemné chuti. Nechám vařit bez pokličky asi 10 minut.
  3. Těsto rozdělím na 2 bochánky, každý vyválím a přendám do formy. Potřu rajčatovou omáčkou, obložím ingrediencemi, zakápnu olivovým olejem a peču na 270 stupňů 8 – 10 minut.

Nápady, čím pizzu obložit

  • baby mozarella, cherry rajčátka a černé olivy
  • schwazwaldská šunka a čerstvé žampiony
  • Spařený listový špenát a sýr feta
  • šunka od kosti, kukuřice (ne nakládaná) a mozarella

Příprava snadná a zábavná, výsledek vynikající 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky