Recept

Pomalu pečená kuřecí stehna na zelí + domácí bramborové noky

Syrové kysané zelí používám do salátu, dušené zase jako přílohu. Když ale nechci nic hlídat a míchat u plotny, není nic jednoduššího, než ho šoupnout do trouby, položit na něj maso, pokud chcete, a už se o nic nestarat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V Německu jsem si koupila bio kysané zelí, že s ním “něco vymyslím”. A jelikož jsem potřebovala zpracovat 2 kuřecí stehýnka, nápad na jídlo byl tu. Upéct maso na zelí je naprosto bezpracné. Jako přílohu jsem se rozhodla udělat domácí bramborové noky. Dělala jsem je narychlo a neřešila, jak vypadají 🙂 Dětem chutnalo a dostala jsem do nich porci zelí, které si zaslouží být zařazováno do jídelníčku často.

 Potřebujete

  • Kuřecí stehna co nejlepší kvality (bio, od farmáře atd)
  • Kysané zelí bez chemické konzervace
  • Vývar na podlití
  • Sůl, kmín, pepř
  • Na noky brambory uvařené ve slupce, vejce, polohrubou špaldovou mouku

 Postup

  1. Do pekáčku dám slité kysané zelí a pokud je hodně kyselé, trochu jej dosladím. Na zelí položím osolená, opepřená a okmínovaná kuřecí stehna, podliju trochou vývaru a dám pomalu péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny. V průběhu pečení zkontroluji a znovu podliji. Samozřejmě lze maso upéct i rychleji, klasicky.
  2. Jako přílohu připravím domácí bramborové noky. Brambory uvařím ve slupce, pak je oloupu, propasíruju nebo nastrouhám na jemno a smíchám s vejcem a polohrubou špaldovou moukou. Na 1 kilo brambor se dávají asi 3 vejce. Já jsem noků dělala jen menší množství, asi ze 4 brambor, tak jsem dala jen 1 vejce. Rukou zpracovávám těsto tak, aby bylo měkké, ale kompaktní, může se trochu lepit. Pracovní plochu posypu moukou, z těsta odkrajuji kusy, ze kterých vyválím “hada” a z něj pak odkrajuji jednotlivé noky. Ty pak naházím do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, seberu je děrovanou naběračkou.

Jídlo může na talíři vypadat “pracně”, přitom dohromady vyžaduje jen velmi málo času. Zelí pečené spolu s masem má báječnou chuť.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky