Rajská polévka z protlaku s rýžovými nudličkami

Tradiční polévka, kterou známe odmalička. Verze z kvalitního rajčatového protlaku, který máme často v zásobách. Chuťově výrazná polévka, která je doplněná o rychle hotové rýžové nudličky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • 200 g rajčatového protlaku (použila jsem rajčatový protlak ve skle)
  • 2 cibule
  • Přepuštěné máslo (nebo olej)
  • 2 lžíce jemně mleté mouky na zahuštění (Já jsem dala rýžovou)
  • 1 litr vývaru (+ pak ještě trochu na doladění konzistence)
  • 1 lžíce přírodního cukru (nebo dle chuti)
  • Na dochucení sůl, pepř, mletý bobkový list, mleté nové koření. skořice, může být i špetka tymiánu
  • Uvařené a nakrájené rýžové nudle k podávání

Postup

  1. Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na oleji nebo přepuštěném másle. Zasypu lžící cukru a nechám ho krátce zkaramelizovat.
  2. Přidám rajčatový protlak a krátce ho také orestuji. Zapráším 2 lžícemi mouky, promíchám a přiliju asi 1 litr vývaru.
  3. Ochutím kořením. Základ je sůl, pepř, bobkový list, nové koření. Mně vyhovuje varianta, kdy dávám i skořici.
  4. Povařím 15 minut a podle potřeby promixuji do hladka. Koření jsem měla sypké, takže jsem nemusela lovit lístky a kuličky. Praktická je také “pyramidka” na rajskou.
  5. K polévce si připravím tenké rýžové nudle. Teď jsem to udělala tak, že jsem uvařila klasické tenké rýžové nudle na skus podle návodu, propláchla jsem je studenou vodou a nasekala na kousky. Hotovo!

> ☝️Chcete rajskou chuť jako hlavní jídlo? Vyzkoušejte tyto pečené kuličky z krůtího masa v rajské omáčce

Ať se vám rajské recepty povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky