Tyto nudle dělám pokaždé podle toho, jak mám zrovna chuť, čas a suroviny. Někdy mi vyhovuje jen zeleninová verze, jindy přidám porci bílkoviny ve formě krevet, ryby nebo tofu.
Množství ingrediencí zvládnete uzpůsobit podle počtu porcí. Není na tom co zkazit.
Budete potřebovat
- Široké rýžové nudle
- Směs zeleniny ( např. pórek, mrkev, jarní cibulka, bambusové výhonky, hrášek, salát, fazolové lusky)
- arašídy nebo kešu
- kokosový olej (nebo jiný)
- kari koření (nebo pastu)
- kokosové mléko
- na ozdobu čerstvý koriandr (nebo petržel, pažitku atd.)
Kdo chce, může zeleninu doplnit o bílkovinu v podobě orestovaného masa, ryb, tofu, krevet nebo vejce.
Postup
- Jako první dám na pár minut namočit do studené vody rýžové nudle.
- Mezitím na pánvi na sucho orestuji nesolené a nepražené arašídy. Na 1 porci asi 1 lžíci. Dám je z pánve pryč.
- Na té samé pánvi na oleji zprudka orestuji zeleninu, aby zůstala křupavá. Ochutím kari kořením, případně kari pastou, zaliju kokosovým mlékem a krátce společně prohřeji. Někdy přidám i trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo chilli navíc.
- Nudle vložím do vroucí vody a podle návodu asi 3 minuty povařím. Je potřeba si udělat zkušenost a hlídat je, aby se nerozvařily. Nudle scedím přes sítko a propláchnu studenou vodou.
- Nudle přihodím do pánve, opatrně promíchám s omáčkou a opraženými arašídy. Chuť skvěle doplní čerstvý koriandr.
Rychlé, jednoduché, výborné!