Ingredience
- Svazek ředkviček
- 100 g kvalitní vysokoprocentní šunky
- 1 kostička přírodního žervé
- 1 lžíce másla (plátek)
- Sůl, pepř, pažitka
Postup
- Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
- Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
- Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.
Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.
> ☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂
Ať se vám pomazánky povedou.🙂