Geniálně jednodnoduché a na přípravu snadné těstoviny, které chutnají capartům i dospělým. Kuchařský fígl zajistí úžasnou krémovost vrtulek. Vege-rajčátka dodají barvu i šmrnc. Kečup si nechte na jindy...🙂
První recept ze série “Těstovinky od maminky”. Těšit se můžete na osvědčené a chuťově jednoduché těstoviny, po kterých zbydou jen prázdné talíře.🙂
Ingredience
Těstoviny vrtulky (asi na 3 porce)
1 balení 33% šlehačkové smetany
Sladká malá rajčátka – datlová, cherry, já použila zralá česká cherry oválná
1 lžíci kořenící směsi se sušenou rajčatovou šťávou Vege-rajčátka
Sůl dle chuti
Těstoviny můžete na talíři doladit čerstvou bazalkou, olivovým olejem a vyzrálým sýrem parmezánového typu.
Postup
Krabičku nebo kelímek šlehačkové smetany vliju do rendlíku nebo do menší pánve a nechám ji tzv.”zredukovat”. 5 až 10 minut ji nechám probublávat, až se trochu odpaří a tím pádem přirozeně zhoustne.
Těstoviny vrtulky uvařím v osolené vodě podle návodu.
Ochutím zredukovanou smetanu Vege-rajčátky a vsypu uvařené těstoviny a nakrájená rajčátka. Vše důkladně promíchám a hotovo!👍
TIP č. 1
Do těchto těstovin skvěle sedne i baby mozzarella. Její jemná chuť nepřebije rajčatové naladění.
TIP č. 2
Všechny děti snad milují obyčejné těstoviny s kečupem. Je dobré jim však ukázat i jiné chutě a textury. Směs koření Vege-rajčátka je dobrým začátkem. Sušená rajčatová šťáva v nich je přirozeně sladká, nic ve směsi nepálí. No jídlo má hned jinou úroveň. Kečup ať si nechají k toustům, nebo až budou doma samy😅
TIP č. 3
Vrtulky můžete snadno sehnat v různých verzích. Klasikou jsou tradiční italské semolinové těstoviny. Pro bezlepkovou verzi doporučuji chuťově jemné rýžové vrtulky…