Těstoviny s marinovanými rajčaty a čerstvou ricottou

Italové milují tento jednoduchý recept. Pasta con pomodorini e ricotta! Skvělá chuť marinovaných sladkých rajčátek s čerstvou ricottou a bylinkami je prověřená :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí volím vždy podle množství porcí, které dělám. Obecně se dá říci, že na 4 porce stačí cca 400 g těstovin, 350 g rajčátek a 1 kelímek ricotty (250 g).

Budete potřebovat

  • Těstoviny
  • Hroznová nebo cherry rajčátka (dostatečně zralá)
  • Čerstvý sýr ricotta
  • Olivový olej extra virgine
  • Směs čerstvých bylinek (bazalka, pažitka, petržel, může být i máta …)
  • Sůl, pepř, česnek
  • Trochu vody, ve které se vařily těstoviny

Postup

  1. Nejdříve si naložte rajčátka. Omyjte je, překrojte je na čtvrtky. Do mísy vložte nasekané bylinky, přideje rajčátka, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut.
  2. Uvařte si těstoviny al dente. Pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily si ponechte stranou.
  3. Těstoviny dejte do pánve a restujte 2 minuty na mírném stupni s rajčaty, ricottou a trochou vody z těstovin, která vše pomůže propojit.

V originálním receptu se na talíři každá porce posype ještě sýrem pecorino a zakápne olivovým olejem.

Ricotta patří mezi mléčné výrobky, které si zaslouží více pozornosti. Její jemná neutrální chuť je ideálním prostorem pro další ingredience, které jí mohou dodat pokaždé jiný rozměr. Z nutričního hlediska je pak ricotta zajímavá vysokým obsahem bílkovin, přitom lehkou stravitelností.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky