Někdo je spokojený, když si do tortilly zamotá rajče se salátem a luštěninovou pastou, jiný zase preferuje porci masa.
Tentokrát jsem vyrobila tortillu pro skupinu č.2 a dala si záležet na tom, aby byla chuťově opravdu výrazná. Pečené okořeněné krůtí maso, cheddar, rukola a česnekový dresing jsou zárukou perfektního výsledku.
Ingredience
- Tortilly
- Mleté krůtí maso
- Koření na maso (sůl, pepř, oblíbená směs koření)
- Sýr cheddar
- Rukola
- Rajčata
- Na dresing hustá zakysaná smetana, řecký jogurt, sůl, olivový olej, hořčice, česnek
Postup
- Jako první si připravím maso do tortill. Je možné opéct kousky masa na pánvi a pak je nakrájet na drobno, mně se ale osvědčilo upéct maso v troubě rovnou namleté. Mleté krůtí maso dám do pekáčku, ochutím solí, pepřem, kořením na maso a dám péct na 190 stupňů asi na 45 minut.
- Připravím si dresing. Výborně funguje kombinace zakysané smetany, řeckého jogurtu doladěné trochou olivového oleje, soli, hořčice. Někdy přidám na chuť trochu citronové šťávy, rajčatové pasty nebo majonézy)
- Tortillu potřu trochou hustého dipu a doprostřed dám pruh masa. Na něj nastrouhaný cheddar, slabé plátky rajčat, rukolu a ještě trochu dipu.
- Sroluji a překrojím na půl.
> ☝️I když jste spíše na maso, doporučuji zkusit to “jinak” a vyzkoušet třeba tuto obědovou tortillu s vaječno-čočkovou pastou, rýží a zeleninou.🐭
Wrapy jsou vynikající záležitostí ať se naplní čímkoliv. Hlavně musí být šťavnaté.🙂